Apple i mobilkrig med amerikanske banker

De næste generationer af iPhones kan komme til at fungere næsten som betalingskort. Men om det bliver på bankernes eller Apples præmisser står uklart.

Der kan være en teknologikrig på vej. På den ene side står de amerikanske banker - på den anden står Apple. Det skriver avisen American Banker.

Kampen handler om hvorvidt der - som mange amerikanske bankfolk ifølge avisen havde forventet - kommer NFC-chip i sommerens nye iPhones. NFC-chips lader telefoner optræde som betalingskort og går igennem de traditionelle betalingskortkanaler. Men i steder overvejer Apple ifølge American Bankers kilder at udvikle sit helt eget betalingssystem.

Flere metoder

NFC-Chippen er samtidig plaget af, at der eksisterer flere forskellige tekniske standarder for, hvordan den skal bruges.

"De fleste af de forskellige standarder er fremsat at dem, der forsøger at beskytte deres eksisterende betalingsmetode-forretning. Apple ser på det lukkede, begrænsede marked og siger - hvordan tænker vi udenfor chippen?," siger adm. direktør Richard Crone fra Crone Consulting til American Banker.

Apple snupper profitten

Et system rettet udelukkende mod Apples store kundebase på telefonfronten vil lade selskabet score en stor del af den profit, som banker og betalingskortselskaber ellers vil sætte sig på.

En række udelandske medier skrev mandag, at den næste generation af iPhones ikke vil indeholde en NFC-chip.

Om det udelukkende dækker over tekniske uenigheder mellem Apple, bankerne og telekomrivalerne, eller om iPhone-skaberen er på vej med sit eget system, som American Banker antyder, er altså endnu uvist.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også