FinansWatch

Storbanker jager ungt kød på Wall Street

Investeringshusenes jagt efter talenter blandt Wall Streets nyeste bankanalytikere er startet tidligere end nogensinde.

De er knap nok gamle nok til at leje en bil. De har ikke haft deres bankjob i bare ét år endnu. Men alligevel er de unge bankanalytikere jaget vildt, med investeringshuse som Goldman Sachs, Morgan Stanley og Blackstone i hælene, skriver The New York Times.

Det er talentjagten på bankanalytikere, der netop har forladt college og startet første år af en typisk to-års kontrakt, der ifølge The Times' kilder har nået et voldsomt opskruet niveau.

Tyvstart

Sæsonen, hvor investeringsgiganterne fisker efter nyt talent hos bankerne via en perlerække af vinmøder, middage og heldags-interviews, er i startet tidligere end nogensinde, siger en anonym seniorpartner hos en af de største investeringshuse til avisen.

"For fem år siden startede det i september; så blev det juli, så maj, så april. I år er det marts," lyder klagesangen.

De fleste af sæsonens begivenheder var ellers - via en uformel aftale mellem investeringshusene - blevet lagt i april. Men i starten af måneden rygtedes det, at Bain Capital havde tyvstartet - og så begyndte jagten ellers for alle.

Tandlæger og bedstemødre

På sidelinjen sidder de store banker og ærgrer sig over talent-flugten. Officielt advarer bankerne deres unge ansatte mod at mødes med investeringshusene. Men som en af de unge analytikere udtaler - anonymt - til The Times:

"Det er den tid på året, hvor alle har 10 tandlægeaftaler og 5 syge bedstemødre."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs