FinansWatch

Britisk forslag: Del statsejede banker ud til borgerne

En gruppe bankfolk har slået sig sammen med de liberale demokrater om et radikalt forslag: Del den britiske stats aktieposter i bankerne Royal Bank of Scotland og Lloyds ud til folket.

Planen er undfanget af tidligere bank- og hedgefondfolk.

Den har vundet opbakning fra juniorpartneren i den britiske regering - de liberale demokrater - der fremligger den senere i dag. Målet?

Del aktierne i den 84 pct. statsejede Royal Bank of Scotland - og i det 43 pct. statsejede Lloyds Banking - ud til de britiske skatteydere i stedet for at forsøge et salg af finanshusene.

Det skriver avisen The Guardian, der har set planen - optegnet af en gruppe tidligere bank- og hedgefondfolk under navnet The Portman Group. Ideen vil give hver eneste voksne brite ca. 1.450 aktier i RBS, og ca. 440 i Lloyds.

Skatteyderne som tabere

De britiske skatteydere har postet 66 mia. pund - svarende til 573 mia. kr. - i de to finansinstitutioner. Statens aktier i de to banker dykkede med 12,8 mia. pund i løbet af 2010, og ifølge The Portman Group vil det blive endog meget svært for staten af afhænde de to banker uden at slå endnu mere af prisen.

Det er endnu uvist, hvad seniorpartneren i den britiske koalitionsregering - det konservative parti - mener om planen. Men da partiet stadig var i opposition foreslog finansminister George Osborne fra de konservative en lignede plan.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs