FinansWatch

Storbanker: Uventede rentestigninger kan give bølgegang

Finansmarkederne bliver de kommende måneder overrumplet af uventede stramninger fra centralbankerne i USA og eurozonen, lyder det fra Deutsche Bank, Goldman Sachs og JPMorgan Chase.

Tre store banker forudser uvejr på finansmarkederne de kommende måneder som følge af uventede stramninger fra centralbankerne i USA og eurozonen.

Vurderingen kommer fra Deutsche Bank samt Goldman Sachs og JPMorgan Chase forud for ugens møde mellem USA's centralbank Federal Reserve (Fed) og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Det skriver Finans.

"Markedet vil opdage, at det har undervurderet inflationen og skal i den grad til at genoverveje, hvad prisen skal være på aktier og obligationer i 2018. Det kan føre til uro på aktiemarkedet og et hop i renterne også i Danmark," siger Torsten Sløk, cheføkonom i Deutsche Bank i New York, til Finans.

I dag regner finansmarkedet – ifølge Deutsche Bank – med, at Fed hæver renten to gange inden 2019. De tre storbanker regner dog med hele fem rentestigninger, fordi inflationen bliver kraftigere end ventet.

Nye Basel-kapitalkrav er en gave til mindre banker

Danske Bank vil tage betaling for adgang til analytikere 

Op til kæmpe låneskandale: Danske Bank kaprede kunder fra irske rivaler 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs