Fondsbørsen suger udenlandske investorer til sig

Det seneste halve års mange børsnoteringer på Københavns Fondsbørs har efterladt det danske aktiemarked styrket. Med noteringen af ISS vil endnu flere udenlandske investorer rette blikket mod København.

Med udsendelsen af et børsprospekt tog ISS i torsdag et skridt nærmere en børsnotering. Den vil gøre kapitalfondejerne bag koncernen flere milliarder rigere. Men også Københavns Fondsbørs, OMXC20, står til at lukrere på ISS’ børsnotering. Det skriver Berlingske.

Noteringen af endnu et stort globalt selskab på børsen i København er guld værd i jagten på internationale investorer, lyder vurderingen fra banker og revisorer.

”En succesfuld notering er altid godt nyt for en børs, og OMXC20 har netop det seneste halve år været leveringsdygtig i noteringer, der er gået godt, og som efterfølgende har skabt fornuftige afkast til investorer. Der skal ikke mange af den slags succeshistorier til, før det smitter positivt af på en børs’ ry,” siger Jens Otto Damgaard, partner og børsekspert i PwC til Berlingske.

Styrkelse

Med ISS vil børsen i København have gennemført noteringer for op mod 45 mia. kroner inden for det seneste år.

”Det er en klar styrkelse af den danske fondsbørs. Ikke kun fordi beløbene er store, og fordi investorerne har hentet pæne afkast. Men også fordi det giver en bedre spredning i investeringsmulighederne, hvilket er positivt for udenlandske investorer. Vi har med TDC igen fået en stærk teleaktie, med Chr. Hansen fået ingredienser og med Pandora fået et stærkt consumerbrand,”siger Bjørn Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også