FinansWatch

Politikerne hæver grænsen for børneopsparinger

Regeringen og Dansk Folkeparti nåede i fredags til enighed om finansloven, der hæver beløbsgrænsen på børneopsparinger.

Forældre kan fra 2018 øge opsparingen til deres børn i en børneopsparing. Det er blevet besluttet af regeringen og Dansk Folkeparti i den finanslov, de nåede til enighed om i fredags, skriver Finans.

Loftet på den årlige indbetaling bliver nu hævet til 6.000 kr. om året. Tidligere har grænsen ligget på 3.000 kr. om året med et loft på 36.000 kr., der måtte blive sat ind på børneopsparingen. Ifølge Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen sker ændringen for at følge med tiden.

"Det er lang tid siden, at grænsen sidst er blevet rykket, så den er ikke fulgt med den generelle udvikling i velstanden i samfundet. Så på den måde er det godt, at den nu er blevet rykket," siger hun til Finans.

Som på mange andre konti er renterne banket i bund. Tidligere har disse børneopsparinger kunne hente renter helt op til 10 pct., skriver Finans.

Banker sænker renten på børneopsparing

Antallet af børneopsparinger bugner

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere