FinansWatch

Bernstein: Kan ikke blive ved at redde banker

Moodys nedjustering vil betyde, at bankerne finansieringsomkostninger i højere grad kommer til at afspejle deres reelle risici, mener nationalbankdirektør Nils Bernstein.

Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten

Det er en naturlig konsekvens af Bankpakke 3, der trådte i kraft i efteråret, at Moodys nu sætter ratingen af en lang række danske banker ned og dermed gør det dyrere for dem at låne penge. Det mener Nationalbankdirektør Nils Bernstein.

”Moody's har nedjusteret en række danske pengeinstitutters rating. Det måtte komme som en logisk konsekvens af Bankpakke 3,” lyder det i en skriftlig kommentar.

Moodys sænker ratingen for danske banker

Dyere funding

”Moody's nedjustering vil givetvis øge pengeinstitutternes finansieringsomkostninger, så de i højere grad afspejler de risici, pengeinstitutterne løber,” skriver Nils Bernstein. Han vakler ikke i troen på bankpakke 3.

”Efter min opfattelse er Bankpakke 3 det rigtige system. Vi kan ikke blive ved med at lade staten holde hånden under pengeinstitutternes store kreditorer. De samlede virkninger af Bankpakke 3 vil medvirke til at skabe et mere robust og selvbærende finansielt system, som tager færre risici,” lyder det.

Grønborg: Moody's må have fejlfortolket politikerne

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs