FinansWatch

Bitcoin fortsætter de vilde udsving - falder 2500 dollar på få timer

Natten til fredag var kursen på bitcoin oppe over 17.000 dollar, inden den svingede kraftigt den anden vej.

De vilde udsving i den digitale valuta bitcoin fortsætter fredag.

Valutaen handles fredag ved 14.30-tiden i et leje omkring 14.500 dollar per bitcoin ifølge data fra Bloomberg. I nattetimerne var kursen ellers kortvarigt oppe i 17.000 dollar, inden den droppede til 14.500, steg tilbage op til 16.300 og så kollapsede til under 14.000 dollar ved 12-tiden.

Iagttagere i markedet vurderer, at faldet skyldes profithjemtagning, da bitcoin er gennemgået et vildt kursridt de seneste uger.

Bitcoin, der før 2017 aldrig havde været mere end 1000 dollar værd, krydsede i slutningen af november for første gang 10.000 dollar i værdi, og den samlede årsstigning er ved den nuværende kurs på tæt på 1500 pct.

Mange advarer dog mod, at det hurtigt kan gå den anden vej for den nye valuta.

"Bitcoin ligner et godstog uden bremser. Der er en ufattelig mængde nye markedsdeltagere, der går ind på kryptovalutamarkedet. Når hypen fordamper, komme vi helt sikkert til at se en korrektion," siger analytiker Shane Chanel fra ASR Wealth Advisers i Sydney til Reuters.

I øjeblikket arbejder blandt andet børserne CBOE og CME i Chicago på at lancere bitcoin-futures i den kommende tid, hvilket ses som en legitimering af den voldsomt stigende valuta.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs