FinansWatch

Nordea tavs om svensk aktiesalg

Nordea har ingen kommentarer til den svenske stats salg af en tredjedel af statens aktier i Nordea. Det oplyser informationschef i Danmark, Claus Christensen.

Statens beslutning lyder på salg af op til 255 mio. Nordea-aktier svarende til en tredjedel af den statslige aktiepost, som før salget er opgjort til 19,8 pct. af Nordeas aktiekapital.

I første omgang udbydes en post på 200 mio. aktier med mulighed for at hæve udbuddet med yderligere 55 mio. aktier. Hvis alle aktier sælges, reduceres den statslige ejerandel til 13,5 pct.

Finanshuset Nomura er valgt som global koordinator for salget med Morgan Stanley og SEB som "joint bookrunners" og Danske Bank som co-lead.

Nordea-aktien sluttede torsdag i kurs 66,20 på fondsbørsen i København. Der er dermed tale om et aktiesalg i størrelsesordenen små 17 mia. kr.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs