FinansWatch

Valuta: Bitcoins himmelflugt snuser til 17.000 dollar

I den mere kuriøse ende af valutamarkedet fortsætter den digitale valuta bitcoin himmelflugten fredag morgen.

Bitcoin snusede til 17.000 dollar i den tidlige asiatiske handel fredag, og hypen omkring kryptovalutaen synes ingen ende at ville tage.

"Bitcoin ligner et godstog uden bremser. Der er en ufattelig mængde nye markedsdeltagere, der går ind på kryptovalutamarkedet. Når hypen fordamper, kommer vi helt sikkert til at se en korrektion," siger analytiker Shane Chanel fra ASR Wealth Advisers i Sydney til Reuters.

De største amerikanske kryptomarkeder i Chicago kæmper med at kunne styre den rekordstore nettrafik, som den kommende lancering af den første bitcoin futures-kontrakt ventes at give.

Imens advarer nogle analytikere om, at lanceringen af et futuresmarked for den digitale valuta kan blive bitcoins undergang.

"At trække bitcoin ind på på futuresmarkedet udgør en risiko for, at store spillere åbner døren til et spekulativt udsalgshelvede."

"For futuresmarkedet med en masse likviditet gør det muligt at gå short (spekulere i forventede prisfald, red.) i en anselig størrelse og dermed påvirke prisopdagelsen på det underliggende aktivmarked," siger markedsanalytiker Naeem Aslam fra Think Markets UK til Reuters.

Bitcoin er fordoblet i værdi over de seneste to uger. Fredag morgen koster kryptovalutaen 16.055 dollar mod 15.850 dollar ved 17-tiden torsdag.

Bitcoin fortsætter himmelflugten og passerer 15.000 dollar 

Hackere stjæler bitcoins for 60 mio. dollar fra slovensk miner 

Valuta: Bitcoin blæser gennem 14.000 dollar 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs