FinansWatch

IT-folk er guld værd for bankerne

IT-folk, der kan udvikle digitale løsninger, er eftertragtede i bankerne, og det afspejler sig i lønnen. IT-folk tjener langt mere end privatrådgivere, viser tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

I gennemsnit hiver en IT-medarbejder 13.000 kroner mere hjem om måneden i løn, end en en privatrådgiver. Det viser tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening, skriver Nyhedsbrevet Finans.

IT-medarbejderne er blevet vigtige for bankerne, fordi de kan udvikle nye systemer til at servicere kunderne. Dermed bidrager de positivt til bankernes indtjening, lige som de bidrager til den finansielle infrastruktur i form af for eksempel betalingsoverførsler, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Dygtige IT-medarbejdere er derfor en attraktiv gruppe for de danske finansvirksomheder, og det afspejler sig i lønnen.

En tredjedel mere

IT-medarbejdere, som beskæftiger sig med programmering på højt teknisk niveau, tjener i snit 59.088 kroner om måneden, og månedslønnen for IT-ansatte, som beskæftiger sig med projektstyring og IT-udvikling, lå på 58.098 kroner. I gennemsnit tjener IT-medarbejdere i sektoren 52.184 kroner, hvilket er næsten en tredjedel mere end en privatrådgivere i et pengeinstitut i gennemsnit har i månedsløn - nemlig 39.386 kroner. Det viser tal Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

I 2009 var der 9.650 IT-medarbejdere i sektoren, det svarer til 14 pct. af medarbejderne i sektoren.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs