FinansWatch

K vil have konkurrence til betalingsservice

Betalingsservices priser skal kulegraves, mener de Konservatives forbrugerordfører Carina Christensen, der lægger op til et politisk indgreb, der skal skærpe konkurrencen.

Betalingsservice skal have konkurrenter, så priserne bliver tvunget ned.

Det mener de Konservatives forbrugerordfører, Carina Christensen, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i sidste uge slog fast, at der var meget lidt konkurrence på området.

"Rapporten er så tankevækkende, at den ikke fortjener bare at blive lagt ned i en skuffe. Den viser jo, at der er potentiale for lavere priser til forbrugerne, hvis konkurrencen på området forbedres, og derfor mener jeg, at vi har en forpligtelse til at gøre noget," siger Carina Christensen til Business.dk.

Del af konkurrencepakke

Hun vil nu kæmpe for, at Betalingsservice bliver taget op som en del af den konkurrencepakke, som Folketingets partier netop nu er i gang med at forhandle. Det er særligt den høje pris for Betalingsservice, som Carina Christensen reagerer på. Mens danskerne betaler 4,90 kr. pr. transaktion, viser tal fra Forbrugerrådet, at selskaber i Holland og Tyskland kan tilbyde stort set samme service for omkring 60 øre.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs