FinansWatch

Amerikanske finansaktier fortsat i bølgedal

Manglende tiltro til bankernes evne til at klare sig uden statsstøtte forhindrer finansaktierne i at følge resten af det opadgående marked.

Finansaktierne i USA bevæger sig ikke ud af stedet. Bank-, forsikrings- og formueforvaltningsaktier er på samme niveau, som de var i marts 2009. Selv om analytikere forventer, at overskuddet i branchen vil stige med 18 pct. i år, er den stadig den næstbilligste blandt 10 større industrier at investere i.

Aktierne handles til 12,3 gange deres forventede indtjening, og årsagen til den manglende stigning skal ifølge Bloomberg findes i markedets manglende tiltro til, at branchen kan klare sig uden den nuværende støtte fra staten.

Overleve uden regeringen

Roden til den manglende tiltro er, at P/E-ratioen ikke formår at stige.

"Det kan komme til at vare et stykke tid, før investorerne føler sig villige til at betale over gennemsnittet for finansielle virksomheder. "Hvad alle venter på er et tegn på, at virksomhederne virkelig er tilbage og kan overleve uden regeringens fortsatte støtte og tilskud," siger John Carey, en investor hos Pioneer Investments, til Bloomberg.

Andre medvirkende faktorer til den udeblevne opjustering er, at bankerne har mistet indtjeningsstrømmen fra realkreditlån, og at M&A samt kapitalmarkederne fortsat står i stampe.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs