FinansWatch

Te-bevægelsen vil give Norges centralbank dødsstødet

Den netop nystiftede Tea Party-bevægelse i Norge vil afvikle Norges centralbank og gøre op med den norske krone som det eneste betalingsmiddel.

Når chefen for Norges centralbank, Øystein Olsen, den 17. februar holder sin første årstale, vil han sandsynligvis blive mødt af demonstranter.

Thomas Kenworthy, der netop har registreret Tea Party-bevægelsen i Norge, har nemlig søgt om tilladelse til at demonstrere uden for Norges Bank den pågældende dag, og han har store ambitioner for demonstrationen.

”Hensigten med demonstrationen er at få opmærksomhed på banksystemet, som der er noget fundamentalt galt med,” siger han til den norske avis e24.no.

Ind med guld og sølv

”Målet er at afvikle Norges Bank og ophæve centralbanklovens paragraf 14, som vi mener, er et utidig indgreb i aftalefriheden,” siger han.

Paragraf 14 er den paragraf, der siger, at de penge, som banken udsteder, er et tvungent betalingsmiddel i Norge.

”Historien viser, at hvis man fjerner centralbankens monopol på at trykke penge, vil sølv og guld etablere sig som betalingsmidler,” siger han til avisen.

Kenworthy søgte i efteråret selv jobbet som nationalbankdirektør for at skabe opmærsksomhed om sagen, men jobbet gik til Øystein Olsen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs