FinansWatch

Statslig garanti for 193 mia. kr.

Finansiel Stabilitet har samlet set givet garantitilsagn for 366 mia. kr. til 64 banker. Det samlede garanterede beløb lyder dog kun på 193 mia. kr, da det er for sent at anvende uudnyttede garantitilsagn. Det oplyser Finansiel Stabilitet.

Statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, havde ved årets udgang bevilget garantitilsagn for 366 mia. kr. til 64 pengeinstitutter. Det oplyser Finansiel Stabilitet i en meddelelse fredag.

Den 31. december havde 57 institutter underskrevet en aftale med Finansiel Stabilitet med et samlet garantitilsagn på 338 mia. kr. Der er ikke blevet lavet nye aftaler om statsgaranti i fjerde kvartal, oplyser Finansiel Stabilitet i meddelelsen.

Uudnyttet garantitilsagn udløbet

Garantierne betyder, at den danske stat er selvskyldnerkautionist, hvis en bank går ned inden 2013.

Ved årets udgang havde 50 banker foretaget udstedelser for i alt 193 mia. kr. med individuel statsgaranti, og det er en stigning på 4 mia. kr. i forhold til september 2010.

Da bankernes mulighed for at udstede gæld med individuelt statsgaranti udløb den 31. december sidste år, kan det uudnyttede garantitilsagn, der er på 173 mia. kr., ikke længere anvendes. Det var bl.a. Danske Bank, der ikke udnyttede den ramme, de fik tilsagn til.

Det samlede garanterede beløb på 193 mia. kr. vil blive nedbragt i takt med at de individuelle statsgarantier udløber frem mod 2013.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs