FinansWatch

Islandsk banktop pågrebet af politiet

Politiet på Island har pågrebet to af Landsbankis tidligere chefer, der oplyser myndighederne.

Topchefen og en anden person fra bankens tidligere ledelse er fredag blevet pågrebet af politiet, mistænkt for at have manipuleret markederne, inden kollapset af den islandske økonomi i 2008.

Det skriver den norske avis e24.no.

Efterforskningen er bl.a. gået på, om de pågrebne har gjort sig skyldige i insiderhandel, og om der er blevet foretaget ulovlige godkendelser af lån til de islandske bankers kunder.

Overtaget af myndighederne

Landsbanki blev overtaget af de islandske myndigheder i oktober 2008. Banken ejede bl.a. netbanken Icesave, der gik konkurs samme år.

En dommer skal fredag afgøre, om de to personer skal varetægtsfængsles.

De islandske banker får en stor del af skylden for den økonomiske krise på Island.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs