FinansWatch

Valuta: Bitcoin blæser gennem 14.000 dollar

Den digitale valuta bitcoin blæser gennem 14.000 dollar-mærket torsdag morgen blot et døgn efter at have passeret 12.000 dollar.

Ved 6.15-tiden torsdag koster bitcoin 14.300 dollar mod 12.553 dollar onsdag ved 17-tiden og 11.730 dollar ved 5.30-tiden onsdag morgen ifølge Bloomberg News' prisgraf.

Den digitale valutas himmelflugt accelererede efter at have krydset det psykologiske nøgleniveau tirsdag aften, og kryptovalutaen har nu en markedsværdi på over 230 mia. dollar, hvilket er en værdi svarende til de 20 største aktier i S&P 500-indekset.

Styrkelsen af bitcoin skal ses i lyset af sidste uges 20 pct. drop, og det hører med, at der ofte er betydelige prisforskelle på forskellige bitcoin-børser.

Den digitale valuta startede året med en kurs under 1000 dollar, og i takt med at investorinteressen er vokset, er kursen steget eksponentielt.

Bitcoin legitimeres af futures-børser

En af årsagerne er det Chicago-baserede CBOE Global Markets, der planlægger at lancere bitcoin-futures først kommende søndag, mens verdens største futures-børs, CME i Chicago, vil lancere et tilsvarende futures-produkt i næste uge.

De to højt respekterede børsers etablering bitcoinfutures har legitimeret den digitale valuta som aktivklasse.

Den Tokyo-baserede digitale valutabørs bitFlyer har verdens største handelsvolumen med bitcoin, og selskabet annoncerede i sidste uge at have modtaget en "BitLicense" til at operere i New York.

"Blot en uge efter at vi startede operationer i USA, har bitFlyer set en stærk interesse fra institutioner, der søger efter eksponering i bitcoin. Vi er glade for at have ekspanderet til USA på dette tidspunkt med så stor interesse på grund af den forestående lancering af bitcoin-futures," siger bitFlyers chef for operations, Bartek Ringwelski, i en email til CNBC.

Krads kritik fra finanstop

Mange er dog stærkt kritiske over for bitcoin med finansfolk som JPMorgan Chases topchef, Jamie Dimon, i spidsen.

Jamie Dimon har kaldt bitcoin "et bedrageri", mens den tidligere Fortress hedgefondschef, Michael Novogratz, i sidste uge vurderede, at kryptovalutaer som bitcoin bliver "den største boble i vores livstid".

Novogratz forudsiger i øvrigt, at bitcoin kan nå 40.000 dollar inden udgangen af næste år.

Forsiden lige nu

Tilsynet uddeler en håndfuld påbud efter hvidvaskbesøg i arbejderbank

Finanstilsynet har været på besøg i Arbejdernes Landbank med fokus på, hvor godt styr der er på hvidvaskområdet i banken. Besøget udløser seks påbud, som blandt andet går på, at risikoen for terrorfinansiering skal indgå i bankens risikovurdering, og at der skal udpeges et direktionsmedlem som er ansvarlig for, at banken opfylder kravene i hvidvaskloven.

Handelsbanken skal have ny topchef

Handelsbanken topchef, Anders Bouvin, har bedt om at træde tilbage til 31. august næste år. Dermed skal banken på udkig efter en ny adm. direktør.

Norsk forsikringsdirektørs retur til København slutter ringen

Den nye chef for Gjensidige i Danmark har kun arbejdet syv år inden for forsikring. Men en lang international karriere inden for corporate finance med børsintroduktioner og fusioner og opkøb har klædt den økonomiuddannede nordmand på til chefstillinger i forsikringsbranchen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere