FinansWatch

Højtstående bankmand arresteret for Formel 1-korruption

En højtstående tysk bankmand er blevet arresteret for at have modtaget 50 mio. dollar i forbindelse med salget af selskabet bag Formel 1.

Foto: Shuji Kajiyama

Tidligere chief risk officer i BayernLB, Gerhard Gribkowsky, er arresteret og mistænkt for at modtage 50 mio. dollar, da den statsejede bank solgt en andel af holdingselskabet bag Formel 1-oragnisatonen til et konsortium i 2006.

Konsortiet bestod blandt andet bestod af kapitalfonden CVC Capital Partners og den mangeårige direktør for Formel 1, Bernie Ecclestone og Gerhard Gribkowsky spillede en helt central rolle i handlen, skriver Financial Times.

CVC afviser

Statsanklageren i München mener, at Gerhard Gribkowsky har modtaget pengene og sendt dem videre til selskaber, som han har sat op i Østrig. Han er nu anklaget for korruption, tillidsbrud og skatteunddragelse.

Gerhard Gribkowsky advokat oplyser, at de penge, der er skudt ind i selskaberne i Østrig er fuldt lovlige og beskattet.

I et statement fra CVC, lyder det:

”CVC bekræfter, at man har hverken kendskab til, eller involvering i, en betaling til Mr. Gerhard Gribkowsky eller nogen med forbindelse til han i forbindelse med CVCs opkøb af Formel 1.”

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs