FinansWatch

Hver fjerde virksomhed får nej fra banken

De mellemstore virksomheder er fortsat ramt af en stram kreditpolitik hos bankerne. Næsten en ud af fire virksomheder har i løbet af 2010 fået nej til lån fra banken, viser undersøgelse.

Næsten en ud af fire mellemstore virksomheder har i løbet af 2010 oplevet at få et nej til en låneansøgning i banken. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik blandt mere end 2.000 mellemstore virksomheder, skriver dagbladet Børsen.

Særligt slemt står det til hos de såkaldte vækstiværsksættere, hvor det er omkring en tredjedel, der har fået nej fra deres kreditinstitut.

Det er den største og mest uvildige undersøgelse af virksomhedernes finansieringssituation efter nedturen i 2008.

DA: Sunde virksomheder rammes

Undersøgelsen dokumenterer, at det er både sunde og usunde forretninger, der bliver ramt af bankerne kreditpolitik, lyder det fra analysechef Geert Laier Christensen fra Dansk Erhverv, men hos Finansrådet har man svært ved at hise sig op:

”Det er ikke så overraskende, at kreditsituationen så væsentligt bedre ud i 2007 end efter den store finansielle krise i 2010,” siger cheføkonomin Niels Storm Stenbæk fra Finansrådet.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs