Ejendomsmæglere slår "gør-det-selv-mæglere" i hovedstaden

Berlingske Business og Boliga har testet, hvilke ejendomsmæglere i hovedstaden, der hurtigst sælger de huse, de får ind. ”Gør-det-selv-kæderne” har lange salgstider.

De klassiske ejendomsmægler-kæder får tiltrængt opmuntring i undersøgelse i Berlingske Business, hvor avisen sammen med boligsitet Boliga, som avisen er storaktionær i, har undersøgt, hvilke ejendomsmæglere, der er hurtigst til at få solgt villaerne i deres portefølje.

Her er det overordnede billede, at de klassiske ejendomsmægler-kæder er en del hurtigere end ”gør-det-selv”-kæderne til at sælge husene. Til gengæld er der en stor forskel i salæret – ligesom ”gør-det-selv”-kæderne peger på, at undersøgelsens resultat skyldes, at de ikke er bange for at tage boliger ind i deres portefølje, som er meget svære at sælge, hvilket kan rykke deres salgstider i en negativ retning.

Undersøgelsen viser, at BoligOne i hovedstadsområdet gennemsnitligt bruger 251 dage på at sælge en villa. Det er to en halv gange så lang tid som hos Mette Lykken Bolig, som i gennemsnit kun har en bolig liggende på hylden i 82 dage.

Gør en positiv forskel

Berlingske Business har sendt undersøgelsen til ekspert i danskernes boligøkonomi og lektor på Syddansk Universitet Morten Skak, som har udarbejdet et vægtet nøgletal for salgstid og størrelsen på prisafslaget. Altså et tal der viser, hvem der er hurtigst til at sælge i forhold til afslaget.

Men med det ”nye” nøgletal som udgangspunkt ændres der dog ikke nævneværdigt i resultatet – sammenlignet med at måle mæglerne ud fra de rene salgstider: Det er fortsat gør det selv-mæglerne Bolig-One og Robinhus, som klarer sig dårligst, mens DK Boligsalg, LokalBolig og Mette Lykken Bolig klarer sig bedst:

»Ja, nu bliver ejendomsmæglerne sikkert glade, men det tyder på, at de faktisk gør en forskel i positiv retning for boligsælgerne, mens gør det selv-kæderne klarer sig ringere,« siger Morten Skak.

Den mæglerkæde, som kommer dårligst ud i undersøgelsen, er BoligOne. En af mæglerne i kæden, Kenneth Holt Nielsen, afviser imidlertid, at man generelt er langsommere og dårligere end andre: »Snarere tværtimod.

"Jeg er overbevist om, at vi ligger enten midt i feltet eller i den bedre ende, hvis du fjerner yderpunkterne. For det, som trækker i negativ retning, er, at vi ikke er bange for at tage boliger ind i butikken, som vi godt ved, tager lang tid at sælge," siger Kenneth Holt Nielsen.

Han peger eksempelvis på egoistboliger med store, men få værelser. Her er der langt mellem køberne, og det tager altid lang tid at sælge i forhold til de populære standardvarer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også