Bank- og pensionsrådgivere halter efter advokater

Danskerne opfatter ikke bank- og pensionsrådgivere som lige så troværdige som advokater og revisorer. Bankrådgivernes moral halter, mener danskerne, ifølge ny måling.

Danskerne har mindre tillid til bank- og pensionsrådgivere, end de har til revisorer og advokater, der også arbejder med rådgivning.

Det viser en undersøgelse foretaget af Radius Kommunikation, der har spurgt 1.000 danskere til udvalgte faggruppers troværdighed.

På en skala fra 1 til 5, hvor 1 er “meget lav”, og 5 er “meget høj”, giver danskerne bankrådgiverne 3,0 i karakter, mens pensionsrådgiverne må nøjes med 2,9. Advokater og revisorer lander derimod på hhv. 3,5 og 3,6 på troværdighedsbarometeret.

Rådgiverne skal sælge

Ifølge adm. direktør i Radius Kommunikation Nicolaj Andersen viser tallene bl.a., at danskerne ikke opfatter bank- og pensionsrådgivernes rådgivning som fuldstændig objektiv.

”Det, der har fremstået som objektiv rådgivning, er i virkeligheden salg, der har betydning for bundlinjen,” siger han.

”Politisk regulering har påvirket rådgiverne i en nedadgående retning, fordi man er blevet bevidst om, at de også skal tjene penge, og det er en udfordring for dem,” siger han.

Moralen halter

At bankrådgiveren bliver opfattet som en slags sælger bliver ifølge Nicolaj Andersen styrket af, at ”moral” er det parameter blandt moral, integritet, åbenhed, ærlighed, pålidelighed og kompetence, der bliver ratet lavest hos bankrådgiverne blandt danskerne.

På en skala fra 1 til 5 scorer bankrådgiverne 3,03 på moralen, mens de får 3,44 for deres kompetencer.

"Du oplever det som om, at du sidder over for nogle, der skal tjene penge, frem for at de skal servicere dig,” siger Nicolaj Andersen.

I undersøgelsen lander læger og sygeplejersker som de mest troværdige med en karakter på 4,0.

Bankbosser mere troværdige end journalister

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også