FinansWatch

Stort finanshus politianmeldt for ulovlig handel med Brøndby-aktier

Finanstilsynet har anmeldt et stort finanshus til Bagmandspolitiet for at overtræde shortselling-loven, da virksomheden handlede med Brøndby IF's aktier.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Den 22. november anmeldte Finanstilsynet Carnegie Investment Bank for at overtræde shortselling-forordningen. Det skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

De påståede overtrædelser af reglerne er sket i forbindelse med, at Carnegie skulle have "shortet" Brøndby IF's aktie. Shortselling vil sige, at man spekulerer i, at en akties kurs falder.

"Carnegie solgte over flere dage i november 2016 aktier udstedt af Brøndbyernes IF Fodbold A/S," skriver Finanstilsynet med henvisning til selskabet bag fodboldklubben Brøndby. 

"Salgene skete umiddelbart forud for emissionen i Brøndbyernes IF Fodbold A/S. Carnegie rådede ikke over de solgte aktier på salgstidspunkt og kunne ikke levere aktierne som forudsat i de indgåede handler. Handlerne var derfor i strid med artikel 12, stk. 1, i shortselling-forordningen."

Finanstilsynet oplyser ikke, hvor mange aktier eller hvor stort et beløb der er tale om, som Carnegie har handlet.

Manglende information

Ifølge tilsynet handler anmeldelsen også om, at finanshuset ikke har afgivet de nødvendige informationer.

Finanstilsynet skriver, at investorer har pligt til at informere relevante tilsynsmyndigheder, når de har "korte nettopositioner," dvs. spekulerer i at en aktie falder.

"Der skal endvidere ske offentliggørelse af betydelige korte positioner for at give andre markedsdeltagere information om disse betydelige enkeltstående korte positioner," skriver tilsynet.

"Carnegie har ikke indberettet de korte nettopositioner til Finanstilsynet, og Carnegie har ikke offentliggjort de betydelige korte nettopositioner, jf. artikel 5, stk. 1, og artikel 6, stk. 1, i shortselling-forordningen."

Finanstilsynet skriver, at de nævnte overtrædelser af reglerne kan medføre en bødestraf.

Til FinansWatch oplyser tilsynet, at bøderne i den typer sager kan svinge meget, men at der i en tilsvarende sag fornylig er uddelt en bøde på 250.000 kr.

FinansWatch har forsøgt at indhente en kommentar fra Carnegie.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs