FinansWatch

Hvad kommer nye Basel-kapitalregler til at betyde for udlånere og låntagere?

NYHEDSBAGGRUND: I morgen eftermiddag ventes Basel-komitéen med et års forsinkelse at præsentere nye regler for kapitaldækning, som især dansk realkredit og storbankerne har frygtet. Reglerne kendes endnu ikke, men her er, hvad man skal holde øje med.

Basel-komiteens formand, Sveriges centralbankchef Stefan Ingves. | Foto: PR

I morgen kl. 17 afholder formanden for Basel-komitéen, Sveriges centralbankchef Stefan Ingves, og ECB-chef Mario Draghi en pressekonference i Frankfurt om de endelige internationale kapitaldækningsregler, også kendt som Basel-4.

Forventningen er, at de vil løfte sløret for de endelige retningslinjer for et stærkt forsinket – og længe frygtet – såkaldt kapitalgulv. Noget, som Europas banker i almindelighed, og danske banker og realkreditinstitutter i særdeleshed, længe har frygtet og kæmpet indædt imod.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs