FinansWatch

To millioner danskere har nu NemID

I weekenden rundede den omdiskuterede signatur, NemID, to millioner brugere. I løbet af weekenden aktiverede knap 30.000 deres NemID-konto.

Det lille kort er ikke altid lige populært, alligevel rundede NemID i weekenden to millioner brugere. Det oplyser DanID i en pressemeddelelse.

Siden 1. juli, hvor NemID blev introduceret, har den nye digitale signatur været brugt over 55 mio. gange, og det tal vokser i øjeblikket med over en million om dagen.

NemID mere end log-in

”Den store udbredelse af NemID vil anspore både myndigheder og virksomheder til at udvikle nye digitale services på nettet, og der er allerede nu mange spændende projekter i støbeskeen. Vi kommer til at møde NemID i dagligdagen i mange flere sammenhænge end bare til log-in,” siger adm. direktør Johnny Bennedsen i en kommentar.

19 ud af 20 gange, det lille kodekort kommer op ad lommen, er det for at bruge netbanken, selv om kodekortet også er en digital signatur, der fungerer til næsten alle offentlige myndigheder.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs