FinansWatch

Ugebrev: Danske Invest vinder på krisen

Danske Invest har vundet markedsandele i finanskrisen, skriver Økonomisk Ugebrav.

Danske Invest er kommet gennem finanskrisen som den helt store vinder, når det gælder både udvikling i formue i afdelingerne og markedsandel i Danmark. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

- Det handler dog mindst ligeså meget om stærk distributionskraft og markedsføring, som om gode afkast i de enkelte afdelinger, vurderer ugebrevet.

Beregninger på baggrund af tal fra brancheforeningen IFR viser, at den samlede formue for alle de danske investeringsforeninger nu er lidt større end den var ved udgangen af 2007. Dermed har branchen samlet genrejst sig efter et fald i den administrerede formue på 242 mia. kr. i løbet af 2008.

Danske Invest har siden udgangen af 2007 øget sin markedsandel fra godt 25 pct. til nu 28,6 pct. Det svarer til en vækst i markedsandel på knap 14 pct. Væksten er på 36 mia. kr. i forhold til før finanskrisen, og 85 mia. kr. i forhold til udgangen af 2008.

- Dermed har Danske Invest markeret sig som den forening blandt de større foreninger, der har den største vækst. Det betyder også at de nu har fravristet Nykredit placeringen som landets største investeringsforening, skriver ugebrevet.

Væksten i procent overgås dog af Skagenfondene med næsten en tredobling af formuen, men fra et beskedent udgangspunkt på 1,6 mia. kr. til nu 4,8 mia. kr.

Også Nordea Invest har hentet markedsandele i samme periode, men i noget mindre omfang. Her er markedsandelen øget fra 12,6 pct. til 13,6 pct. Det svarer til 12 mia. kr. i forhold til udgangen af 2007 og 48 mia. kr. i forhold til udgangen af 2008.

(RB-Børsen )

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs