FinansWatch

Eksplosion i algoritmehandel i danske storaktier

Algohandlens andel af den samlede aktiehandel er på halvandet år vokset fra 7 til mere end 23 pct., skriver Økonomisk Ugebrev

Maskinerne overtager stadig mere af den samlede aktiehandel på det danske aktiemarked. Ifølge en aktuel opgørelse fra Nasdaq OMX er den såkaldte algohandels andel af den samlede aktiehandel på kun halvandet år steget fra ca. 7 pct. til omkring 23-25 pct., svarende til mere end en tredobling. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"I udvalgte C20-aktier udgør den automatiserede aktiehandel mellem 35 og 40 pct. af den samlede aktieomsætning. Eksempelvis 38 pct. af omsætningen i FLSmidth og 36 pct. i D/S Norden," skriver ugebrevet.

Fra D/S Norden lyder vurderingen af den stigende algohandel fra Hans Bøving, head of corporate communications, at selskabet tager udviklingen til efterretning.

"Handelen er jo ikke fuldstændig automatisk- Vi må gå ud fra, at der er tænkt kvalificerede tanker af de folk, der har lagt algoritmerne ind," siger han.

Hos fondsbørsen ser adm. direktør Bjørn Sibbern på udviklingen med sindsro:

"Algoritmehandel er kommet for at blive, og vi vil fremover se en stigende andel handler foretaget af algoritmer. Det ser vi både fordele og ulemper ved. På den ene side stiger likviditeten til fordel for en skarpere prissætning. Det gavner både investorer og børsnoterede selskaber, at aktiekurserne løbende bliver forhandlet og dermed prissat bedst muligt i markedet. Samtidig stiller algohandler store krav til vores handelssystem, fordi algoer typisk genererer flere små handler, som ultimativt giver en større ordremasse," siger han.

(RB-Børsen )

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs