FinansWatch

EU og Storbritannien vil undersøge bitcoin

Både i Bruxelles og i London kigger man med bekymrede miner på bitcoin.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Storbritannien og EU planlægger en undersøgelse af kryptovalutaen bitcoin, efter der er kommet stigende bekymringer om, at kryptovalutaen bliver brugt til hvidvask af penge og skatteunddragelse. Det skriver The Guardian.

Det britiske finansministerium vil regulere kryptovalutaer heriblandt bitcoin, så de kommer til at gå ind under den britiske hvidvask- og finansterror-lovgivning.

Derved vil forhandlere af kryptovalutaer blive tvunget til at afsløre sin identitet og dermed sætte en stopper for anonymiteten, der har gjort valutaen attraktiv for handel med stoffer og andre ulovlige handlinger.

"Vi arbejder på at efterkomme bekymringer om brugen af kryptovaluta, ved at forhandle om at bringe de online kryptovalutahandelsplatforme ind under hvidvask- og finansterror-lovgivningen," oplyser finansministeriet til The Guardian.

Ud over Storbritannien vil EU indføre en lovgivning, der gør at de online platforme, hvor der handles med bitcoin, skal udføre due diligence og rapportere om mistænkelige transaktioner.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere