FinansWatch

Regnskab: Lille overskud i Lollands Bank

Et plus på 2 mio. kr. efter årets første tre måneder. Sådan ser resultatet ud i Lollands Bank. Tilsvarende kvartal sidste år var fire gange så godt.

Et beskedent overskud på 2 mio. kr. Det er summen efter årets første tre måneder i Lollands Bank, der dermed får skåret tre fjerdedele af overskuddet i forhold til samme kvartal af 2010.

Det er blandt andet en udgift på Amagerbankens krak på 2,5 mio. kr., der ikke helt bliver opvejet af en stigning i netto rente- og gebyrindtægter på 1,4 mio. kr., og dermed trækker ned.

Samtidig falder resultatet på kursreguleringer med 5,2 mio. kr. - fra et overskud på 4,2 mio. kr. til et minus på lige under en million. Også driftsudgifterne går den forkerte vej og stiger med lige over en million kr.

Udlånet udgør 92,9 pct. af indlånet, og banken slår fast, at man overholder alle grænseværdier i den såkaldte tilsynsdiamant. Både indlån og udlån er dalet svagt siden første kvartal af 2010.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs