FinansWatch

Netværk af Bitcoin overhaler snart hele Danmarks strømforbrug

Kryptovalutaen Bitcoin brager i vejret rent værdimæssigt. Det kræver en stigende mængde af strøm til de computere, der står bag, som snart overstiger hele Danmarks strømforbrug.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Det store netværk af computere, der driver Bitcoin-netværket med at udstede nye og behandle transaktioner af kryptovalutaen, har et massivt strømforbrug. Faktisk så stort, at det snart bruger mere strøm end hele Danmark, skriver Business.dk.

Avisen henviser til Digiconomist, der i et forsigtigt bud opgør strømforbruget til godt 30,5 TWh (terawatt-time), mens det danske forbrug ligger på 33 TWh. Kryptovalutaen haler derfor med hurtige skridt ind på Danmark.

Bitcoin drives af blockchain-teknologien, hvor en række blokke indeholder information med et tidsstempel og et antal transaktioner. Disse blokke ligger på et netværk af computere og kan kun ændres ved også at lave ændringer i de efterfølgende blokke. Prisen på bitcoin er næsten tidoblet i indeværende år.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere