FinansWatch

Nets fjerner omdiskuteret svindelgebyr på dankortet for netbutikker

Et omdiskuteret gebyr på 250 kr. til Nets i forbindelse med svindelordrer i netbutikker bliver nu fjernet med løsningen Dankort Secured by Nets. Det vækker begejstring i Foreningen for Dansk Internethandel, der har haft det som en mærkesag at slippe af med gebyret.

Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Danske netbutikker slipper nu for det såkaldte chargeback-gebyr, som bliver opkrævet, når forbrugere gør indsigelse over et køb, de ikke selv har foretaget.

Nets opkræver gebyret på 250 kr. for at føre det svindlede beløb tilbage til forbrugerens konto fra virksomheden, der mister både varen og beløbet - plus gebyret. Men det bliver fjernet i den nye løsning Dankort Secured by Nets, som flere allerede har tilmeldt sig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs