FinansWatch

Bagmandspolitiet: Hvidvasktip fra banker vigtigt for afdækningen af terrorfinansiering

Bagmandspolitiet har i første halvår modtaget 11.400 hvidvasktip, og det er vigtigt, hvis man skal afdække terrorfinansiering, lyder det fra chefen for enheden.

Morten Niels Jakobsen, chef for Bagmandspolitiet. | Foto: Ritzau/Polfoto/Jens Dresling

Hvis vi i Danmark skal afdække finansiering af terrorangreb, er det vigtigt, at SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet, modtager underretninger fra bankerne, lyder det fra bagmandspolitiet selv. Det skriver Børsen.

"Mit mål er, at vi har en bred sikkerhedsmargin i forhold til alle sager, der kan have en potentiel terrorvinkel. Derefter er mit mål, at vi finder sager med et stort hvidvaskpotentiale i Danmark. Der er forskellige tal på, hvad hvidvaskpotentialet er, men det er i milliardstørrelsen. Det skal vi arbejde med, så vi kan analysere os frem til nogle store sagskomplekser og nogle konkrete, store sager," siger Morten Niels Jakobsen, chef for bagmandspolitiet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs