FinansWatch

Opsang fra minister til banker: Sagerne om hvidvask taler deres tydelige sprog

Ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har de seneste sager på hvidvaskområdet været "dybt skadelige" for bankerne. Og derfor skal der strammes gevaldigt op, lød det fra ministeren, da han onsdag holdt et oplæg for repræsentanter fra finanssektoren.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) | Foto: PR

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) var onsdag morgen mødt frem på bankernes hjemmebane, da han holdt et oplæg for en lang række repræsentanter fra finanssektoren hos brancheforeningen Finans Danmark i Finanssektorens Hus i København.

Temaet var hvidvask. Ministeren lagde ikke skjul på, at han er særdeles utilfreds med de sager om hvidvask, der har været i de senere måneder. Her har i særdeleshed Danske Bank fået kritik for hvidvask af penge gennem bankens estiske filial, mens også den nordiske storbank Nordea har stået i skudlinjen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs