FinansWatch

Barclays klarer sig dårligst i stresstest

Den britiske storbank kommer sammen med Bank of Scotland værst ud af ny stresstest, skriver Wall Street Journal.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Britiske banker har været udsat for en såkaldt stresstest, der har til hensigt at teste bankernes robusthed i tilfælde af eksempelvis endnu en finanskrise.

Storbanken Barclays klarede sig med nød og næppe gennem prøvelserne, der sammen med Royal Bank of Scotland befinder sig i bunden af skalaen over resistente banker.

Det skriver the Wall Street Journal.

Selv om alle syv britiske storbanker klarede sig gennem dette års stresstest, står nogle over for større problemer end andre. Den generelle konklusion lyder, at flere systematisk undervurderer risiko og tab og må polstre sig med mere kapital for at kunne tackle et kreditbrag.

Barclays og Royal Bank of Scotland, der også havde problemer ved sidste års stresstest, kom helskindet igennem alene på grund af deres store kapitalbeholdninger, som de har rejst i løbet af 2017.

Brexit var temaet for dette års test, der var den hårdeste til dato. Bank of England opstillede det værst tænkelige scenarie, som bankerne kan blive udsat for.

Blandt andet skulle de håndtere et samlet tab på 50 mia. pund, et kollaps i boligpriserne på 33 pct., en rentestigning på 3,25 pct., et fald i den globale produktion på 2,4 pct. og et fald i pundet på 27 pct.

Nationwide og Santander UK klarede sig bedst i testen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs