FinansWatch

Fransk storbank vender tobaksindustrien ryggen

Det er slut med at låne penge til eller rådgive selskaber i tobaksindustrien, lyder det fra den franske bank BNP Paribas.

cigaret cigaretter nikotin tobak nikotinafhængig nikotinafhængighed
Foto: Colourbox

Den franske bank BNP Paribas vil ikke længere låne penge til eller rådgive selskaber i tobaksindustrien, skriver Bloomberg News.

Banken har besluttet at distancere sig fra brancher, der skader sundheden, siger BNP Paribas direktør for social ansvarlighed, Laurence Pessez, der dog understreger, at det vil leve op til de igangværende kontrakter, banken har med nuværende kunder.

"Rygning er af WHO (Verdenssundhedsorganisationen, red.) udråbt som hovedårsagen til dødsfald, der kan undgås," siger Laurence Pessez til Bloomberg News.

Banken har ifølge Bloomberg News' oplysninger tidligere samarbejdet med tobakskoncerner som British American Tobacco, Imperial Brands og Philip Morris.

Med beslutningen følger BNP Paribas i hælene på flere andre koncerner, der også har sagt farvel til tobak. Det gælder blandt andet forsikringskoncernen AXA og Bank of New Zealand.

BNP Paribas, der er verdens tredjestørste udlåner til virksomheder, samarbejder stadigvæk med brancher, som indimellem møder modstand af etiske årsager - herunder våbenproducenter.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere