FinansWatch

TCM går på børsen med markedsværdi på lille milliard

Køkkenselskabet TCM Group går i dag på børsen, og cirka 2000 investorer har fået fingre i de solgte aktier.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Køkkenselskabet TCM Group går fredag på børsen med en udbudskurs på 98 kr. per aktie, og selskabet får dermed en markedsværdi på 980 mio. kr.

Udbudsprisen har dermed ramt cirka midten af det seneste spænd på 95-100 kr. - og også det første udbudsinterval, der lød på 90-105 kr.

Aktiesalget vil give et bruttoprovenu på 686 mio. kr., der kan stige yderligere til 788,9 mio. kr., hvis overallokeringsretten på yderligere 1,05 mio. aktier udnyttes.

Der er tale om et salg af 7 mio. eksisterende aktier fra majoritetsaktionæren, Innovator International, der ejes af IK Investment Partners. Provenuet går derfor også til sælger af aktierne.

Overallokeringsretten på 1,05 mio. aktier kan udnyttes frem til den 23. december.

Vigtigt fundament for fremtiden

Hos TCM Group er man taknemmelig for den opbakning, der har været vist gennem processen med at sende selskabet på børsen.

Det skal fremover give et vigtigt fundament til videre vækst.

"Vi er taknemmelige for de positive tilbagemeldinger, vi har fået gennem de sidste uger, og den tillid, som vores aktionærer har vist os. Vi vil arbejde hårdt for at leve op til disse forventninger," siger Ole Lund Andersen, der er administrerende direktør for TCM Group, i meddelelsen.

"Børsintroduktionen er et godt fundament til yderligere at styrke og positionere os på det danske marked og at vokse yderligere i resten af Skandinavien. Alle i TCM Group bør være stolte af, at vi har nået denne milepæl," fortsætter han.

Banker og fonde har købt 46 pct.

Free float i TCM-aktien - altså andelen af aktier, der vil være i fri handel efter noteringen - bliver på 69,7 pct. - eller 80,2 pct., hvis overallokeringsretten udnyttes fuldt ud.

Cirka 2000 nye investorer har fået andel i de solgte aktier, oplyser TCM Group. Private investorer i Danmark har modtaget omtrent 10 pct. af udbuddet, mens 90 pct. er solgt til institutionelle investorer både herhjemme og i udlandet.

En gruppe bestående af ATP, BI Asset Management, Investeringsforeningen Fundamental Invest, Nordea, Handelsbanken, Nykredit og Spar Nord har købt 45,9 pct. af de solgte aktier inden en eventuel udnyttelse af overallokeringsretten, fremgår det.

Efter salget vil Innovator International eje 22,48 pct. af aktierne i TCM Group. Hvis overallokeringsretten udnyttes, vil den andel falde til 11,98 pct.

Carnegie er valgt som stabiliseringsagent i forbindelse med udbuddet.

 

/ritzau/FINANS

Michael Rasmussen: "Børsnotering har for mig aldrig været er mål i sig selv"

Medie: Netcompany har fundet to banker til sin børsnotering 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs