FinansWatch

Nationalbankdirektør frygter konsekvenser af cyberangreb på finanssektoren

Cybersikkerhed står højt på dagsordenen hos verdens centralbanker. Også hos Danmarks Nationalbank, der har etableret et nyt samarbejde mellem myndigheder og finansielle aktører. Det skriver Berlingske Business.

Nationalbankdirektør Lars Rohde. | Foto: Danmarks Nationalbank

Nationalbankdirektør Lars Rohde kan ligge søvnløs, hvis han forestiller sig et cyberangreb, der rammer samtidig med en ny finanskrise. Det kan være et angreb, som lammer danskernes brug af dankortet i flere dage, og som kan få danskerne til at lave et stormløb på bankerne for at få kontanter. Det siger han til Berlingske Business.

"Jeg skal ikke lægge skjul på, at det, som gør, at vi interesserer os ekstremt meget for det her, er, at der er et spørgsmål om finansiel stabilitet i det. Det, som virkelig kan holde mig vågen om natten, er, hvis vi havde fået et vedvarende og vellykket cyberangreb på finansielle institutioner tilbage i 2008," siger Lars Rohde.

Han fortæller, at cybersikkerhed i dag er en af de vigtigste opgaver for centralbankchefer verden over. For at øge sikkerheden har Danmarks Nationalbank etableret etableret Finansielt Sektorforum for Operationel Robusthed, FSOR, der er et samarbejde mellem myndigheder og de vigtigste aktører i den finansielle sektor.

Nationalbanken langer ud efter regeringens nye låneregler 

Anders Dam om udskudte låneregler: "Vi forberedte os heldigvis ikke særligt meget" 

Rohde advarer om høje boligpriser og udvidet afdragsfrihed

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs