FinansWatch

Klumme: Pas på passiviteten

Ifølge Jan Eggertsen, Head of Relationship Management, Mid & Northern Europe, hos T. Rowe Price, skal man passe på med passiv investering. Sådan skriver han i en klumme på FinansWatch. Han mener, at man på langt sigt opnår et mere attraktivt merafkast med aktiv investering.

Jan Eggertsen, Head of Relationship Management, Mid & Northern Europe, hos T. Rowe Price. Foto: PR

Selvom der kan være nogle situationer, hvor passive investeringer egner sig bedst, aggiterer Jan Eggertsen, Head of Relationship Management, Mid & Northern Europe, hos T. Rowe Price, for, at aktiv investering er vejen frem.

Han fortæller, at det hos T. Rowe Price har vist sig, at selv i USA betaler det sig på længere sigt med aktive investeringer.

Aktive strategier giver ikke nødvendigvis et merafkast hvert år, fortæller han. Men på længere sigt (5-10 år) kan passiv forvaltning ikke følge med, når det kommer til merafkast.

"Jeg er klar over, at jeg som repræsentant for aktiv forvaltning vil blive skudt i skoene, at jeg blot profilerer min egen forretning gennem dette indlæg, men sådan må det være. Sagen er, at passiv forvaltning leverer et dårligere samlet afkast end aktiv forvaltning i næsten alle markeder på lang sigt," skriver han.

Læs hele klummen her: Pas på med passiviteten.

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere