FinansWatch

Klumme: Pas på passiviteten

Ifølge Jan Eggertsen, Head of Relationship Management, Mid & Northern Europe, hos T. Rowe Price, skal man passe på med passiv investering. Sådan skriver han i en klumme på FinansWatch. Han mener, at man på langt sigt opnår et mere attraktivt merafkast med aktiv investering.

Jan Eggertsen, Head of Relationship Management, Mid & Northern Europe, hos T. Rowe Price. | Foto: PR

Selvom der kan være nogle situationer, hvor passive investeringer egner sig bedst, aggiterer Jan Eggertsen, Head of Relationship Management, Mid & Northern Europe, hos T. Rowe Price, for, at aktiv investering er vejen frem.

Han fortæller, at det hos T. Rowe Price har vist sig, at selv i USA betaler det sig på længere sigt med aktive investeringer.

Aktive strategier giver ikke nødvendigvis et merafkast hvert år, fortæller han. Men på længere sigt (5-10 år) kan passiv forvaltning ikke følge med, når det kommer til merafkast.

"Jeg er klar over, at jeg som repræsentant for aktiv forvaltning vil blive skudt i skoene, at jeg blot profilerer min egen forretning gennem dette indlæg, men sådan må det være. Sagen er, at passiv forvaltning leverer et dårligere samlet afkast end aktiv forvaltning i næsten alle markeder på lang sigt," skriver han.

Læs hele klummen her: Pas på med passiviteten.

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs