FinansWatch

John Norden og søn opretter nyt dansk ratingbureau

Stifteren af Mybanker-portalen har sammen med sin søn etableret er nyt ratingbureau, der skal kreditvurdere små og mellemstore virksomheder.

Foto: Altschul Michael

Et nyt kreditvurderingsbureau i Danmark ser dagens lys. John Norden fra Mybanker har sammen med sin Daniel Willem Norden nemlig oprettet Business Trust, som skal udstede firma- og kreditratinger til små og mellemstore virksomheder. Det skriver Børsen.

Norden-familien oplyser til avisen, at de i første omgang har udviklet portalen Firmarating.dk med 298.000 danske virksomheder baseret på oplysninger fra blandt andet Det Centrale Virksomhedsregister og Tinglysningsretten. Herefter agter stifterne at lave kreditvurderinger, og i 2020 er planen at starte et porteføljeselskab eller en fond med penge fra pensionskasser, som kan bruges til at give lån til de kreditvurderede virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs