FinansWatch

Medie: Dokumentkaos kan være årsag til frifindelse i Roskilde Bank-sag

Ifølge advokat, som forsvarede en af de sagsøgte fra bankledelsen i retssagen, kan rod i dokumenter være årsag til, at Finansiel Stabilitet ikke kunne gøre tabet på uforsvarligt udlån op, hvorefter bankledelsen gik fri, skriver Berlingske Business.

Foto: Ritzau Scanpix/Sara Galbiati.

Rod i Finansiel Stabilitets håndtering af Roskilde Banks papirer efter konkursen for ni år siden kan være årsag til, at oprydningsselskabets advokat ikke har været i stand til at opgøre tabet på et uforsvarligt lån på næsten en kvart mia. kr., skriver Berlingske Business.

Ifølge mediet diskuteres der nu i advokatkredse om, hvorfor Finansiel Stabilitets advokater fra Gorrissen Federspiel ikke har gjort sig den ulejlighed at opgøre tabet af det uforsvarlige lån til en tidligere direktør for Roskilde Festival.

En af de advokater, som forsvarede en af de sagsøgte fra bankledelsen i retssagen, siger, at det materiale, som Gorrissen Federspiel har haft til rådighed i sagen, måske har været "hullet".

"Vi ved faktisk ikke, hvilket materiale Gorrissen har fået at arbejde med. Måske har Finansiel Stabilitet ikke haft orden i sagerne, og advokaterne har derfor måttet få det bedst mulige ud af et hullet materiale, siger advokaten, der ønsker at være anonym, til Berlingske Business.

Roskilde Banks ledelse frifindes i sag om erstatning

Her er de sagsøgte i Roskilde Bank-sagen 

Tidligere Roskilde Bank-boss får dom i morgen 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs