FinansWatch

Venezuela undlader at betale renter på statsobligationer

Financial Times beretter, at Venezuelas økonomi forsvinder dybere ned i recession.

Mandag undlod Venezuela at betale renter for cirka 200 mio. dollar på to statsobligationer, hvilket har fået kreditvurderingsinstituttet Standards & Poor's til at slå alarm.

Det skriver Financial Times.

Det sydamerikanske land har begået sin første finansielle forsømmelse, der ventes at blive en vedvarende tendens for Venezuela, som står over for at skulle betale renter af statsobligationer på mere end 60 mia. dollar.

For to uger siden erkendte præsidenten økonomisk nederlag, der har givet anledning til "refinansiering og omstrukturering" af udenlandsk gæld, der beløber sig til mere end 150 mia. dollar.

Dermed er Venezuelas gældsættelse en af historiens største kun overgået af Grækenlands gæld på mere end 200 mia. dollar.

Mandag afholdt regeringen et møde, hvor den skulle finde en løsning på Venezuelas gældsproblemer.

"Mødet havde til hensigt at stadfæste vores fulde opmærksomhed på fortsat at holde vores løfter på trods af forhindringerne fra Trumps regering og politiske allierede, der angriber vores land. De har ikke sejret og vil ikke sejre," skriver Venezuelas regering i en meddelelse ifølge Financial Times.

Den politiske ledelse i Caracas vil onsdag indlede forhandlinger med den russiske regering om en økonomisk hjælpepakke til cirka 3 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Trygs overskud faldt i fjerde kvartal

Overskuddet hos forsikringskæmpen skrumper i fjerde kvartal og lander under analytikernes forventninger. Til gengæld kan aktionærerne glæde sig over ekstraordinært udbytte (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere