FinansWatch

Investor: Aktiesparekonto forhindrer ikke danske børsnoteringer i Sverige

Gemstone Capital vil fortsat lade virksomheder børsnotere i Sverige trods regeringens nye aktiesparekonto.

Danske virksomheder vil fortsat på trods af indførelsen af en aktiesparekonto lade sig børsnotere på den anden side af Øresund, i Sverige, mener Søren Jonas Bruun, ledende partner i Gemstone Capital. Det skriver Børsen.

Gemstone Capital har haft ansvaret for fire danske børsnoteringer i Sverige det sidste år.

"Jeg vil stadig børsnotere virksomheder i Sverige. Der skal mere til for at danne en aktiekultur i Danmark. Erhvervs-pakken er et lille skridt ud af den rigtige vej. Jeg bebrejder ikke Brian Mikkelsen for, at han ikke er kommet igennem med mere. Men nu er det barberet ned til noget, der desværre mere er symbolpolitik end realpolitik," siger Søren Jonas Bruun til Børsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) erkender, at regeringen endnu ikke har nået sit mål med at stoppe børsflugten til Sverige, men tror, at man har bremset udviklingen.

Fra 1. januar 2019 bliver det muligt at oprette en aktiesparekonto, hvorfra aktiegevinster beskattes med 17 pct. Dermed er skatten lavere end i dag, hvor gevinster op til 51.700 kr. beskattes med 27 pct. Gevinster derover beskattes med 42 pct.

Kritik af regeringens amputerede aktiesparekonto

Danskerne får en aktiesparekonto

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere