FinansWatch

EU vil have svar om brexit-beløb inden for to til tre uger

Foto: Madison International Realty/PR

EU giver Storbritannien mellem to og tre uger til at melde ud, hvor meget det er forberedt på at betale i forbindelse med brexit. Hvis det ikke sker, advarer EU om, at det vil blive svært at forberede overgangsordningen i år.

Det skriver Financial Times.

Når brexit- og EU-forhandlerne mødes torsdag til sjette omgang, vil fristen for, hvornår Storbritannien skal melde hvor meget landet er villig til at betale i skilsmisseaftalen mellem de to parter, være et af hovedpunkterne.

Financial Times skriver, at Storbritannien ønsker at starte samtalerne om en overgangsaftale så snart som muligt, så landets virksomheders bekymringer kan mindskes. Dog vil EU ikke forhandle en overgangsaftale på plads, før EU ser, at den britiske regering er villig til at skabe en tilstrækkelig fremgang på finansielle spørgsmål, inden slutningen af november.

Ifølge EU's plan for forhandlingerne, forventes det, at EU vil gøre status over forhandlingerne i uge 47 og derefter ønsker at starte med de formelle møder, for nedskrivningen af en færdig budgetaftale mellem landene, omkring den 29. november. Storbritannien forventer i modsætning hertil først at beslutte sig om budgettet omkring den 23. november og muligvis så sent som i december.

EU advarer Storbritannien om, at hvis tidsplanen for budgetforhandlingerne overskrides, vil en overgangsaftale for brexit først blive påbegyndt i 2018.

Udover de finansielle spørgsmål, trues en nærtstående begyndelse af forhandlingerne om en overgangsaftale af områder, som forhandlerne ellers havde set signifikant fremskridt på.

Det er spørgsmålet om borgerrettigheder for EU-borgere i Storbritannien efter brexit, der igen skaber røre i forhandlingslokalet og som yderligere truer med at forsinke forhandlingerne om en overgangsaftale.

Britiske embedsmænd vurderer, at det ikke forventes af Storbritannien, at landet skal give et færdigt skilsmissebeløb, men at Storbritannien i stedet indikerer, sin fremgangsmåde for at betale for tidligere ubetalte forpligtigelser, skriver Financial Times.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs