FinansWatch

SAS allierer sig med banker for muligt milliard aktiesalg

Tre store banker skal hjælpe SAS med at undersøge muligheden for et milliard salg af aktier.

Luftfartsselskabet SAS overvejer et salg af nye aktier 1 mia. svenske kr. - svarende til omkring 765 mio. danske kr. - og har allieret sig med bankerne Nordea, Sparebank 1 og HSBC for at se på mulighederne og forudsætningerne for at gennemføre det.

Det oplyser SAS i en meddelelse til fondsbørsen onsdag efter børslukketid. Hvis emissionen gennemføres, har SAS givet tilsagn om, at selskabet ikke vil udstede nye aktier i en periode på seks måneder, fremgår det.

På en generalforsamling den 3. november fik selskabet grønt lys af aktionærerne til at sælge op mod 66 mio. nye aktier, hvilket svarer til omtrent 20 pct. af den nuværende aktiekapital. Ved onsdagens lukkekurs svarer det til nye aktier for 1306,8 mio. danske kr.

Blandt de store aktionærerne agter den danske stat at støtte op om kapitaludvidelsen i SAS og vil derved bevare sin ejerandel på 14,2 pct. Den svenske og norske stat vil derimod lade sig udvande, har luftfartsselskabet tidligere meddelt.

SAS har tidligere oplyst, at det vil bruge provenuet fra aktiesalget til at nedbringe sine omkostninger for at fremtidssikre selskabet.

"Den nye kapital kan være med til at nedbringe omkostningerne blandt andet i forhold til fornyelse af flyflåden, lån, der udløber, og muliggøre en indløsning af præferenceaktier. Med potentiel ny egenkapital kan vi få bedre vilkår på vores lån, investeringer og præferenceaktier," udtalte Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark, til Ritzau Finans i starten af oktober, da selskabet første gang meddelte, at det overvejede at sælge nye aktier.

 

/ritzau/FINANS

Orphazyme skal betale 55 mio. kr. for børsnotering 

Derfor bliver Nykredits børsnotering sparket til hjørne

Sådan valgte Nykredit sine emissionsbanker 

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs