Fed-medlemmer venter pause i renteløft ved næste møde

Fed’s Philip Jefferson og Patrick Harker vil ikke afvise flere stigninger i fremtiden, men forventer en pause nu. Meldingerne får renterne til at dykke. (Opdateret)
Philip Jefferson er medlem af bestyrelsen i den amerikanske centralbank, og han afviser ikke en endnu længere vej til rentetoppen. | Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix
Philip Jefferson er medlem af bestyrelsen i den amerikanske centralbank, og han afviser ikke en endnu længere vej til rentetoppen. | Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE OG TORBEN SALOMONSEN

Federal Reserve forventer at holde fast i det aktuelle renteniveau ved det kommende møde, der afholdes i juni, men det behøver ikke at betyde, at rentetoppen er nået.

Det er meldingen fra Philip Jefferson, medlem af bestyrelsen i den amerikanske centralbank, ifølge Bloomberg News.

Han lægger op til, at centralbankens renteudvalg på det kommende møde skal afholde sig fra at rykke ved renten efter utallige møder med løft. Det vil give mere tid til at se nærmere på de vigtige økonomiske data for beskæftigelsen og inflation, som renteudvalget læner sig op ad. 

Det skal dog ikke forveksles med, at renteudvalget dermed er i mål og ikke vil annoncere flere løft i fremtiden, lyder meldingen. 

”En beslutning om at holde fast i renteniveauet ved et kommende møde skal ikke tolkes som om, at vi har nået toppen af rentespændet for denne cyklus,” siger Philip Jefferson ifølge Bloomberg.

Hos kollegaen Patrick Harker, der er chef for centralbankens afdeling i Philadelphia, lyder opfordringen på, at Federal Reserve bør droppe at løfte renten på det næste møde, ifølge Bloomberg News.

Han ser gerne, at renteudvalget ”hopper over” at løfte renten på det kommende møde. Dermed læner han sig op ad meldingerne fra Philip Jefferson.

”Jeg synes, at vi kan ”hoppe over” det et enkelt møde,” siger Patrick Harker ifølge Bloomberg. 

Budskabet taler imod markedsforventninger om, at Federal Reserve endnu engang skulle løfte renten på det kommende møde, der afholdes 13.-14. juni. Ifølge Bloomberg News indregner markedet 69 pct. sandsynlighed for, at renten skal op på mødet.

Rammer renterne

Meldingerne får de amerikanske renter til at dykke onsdag aften, hvor der er udsigt til, at den amerikanske centralbank vil droppe at løfte renten på det kommende møde i juni.

Onsdag aften betyder det, at renten på den ledende tiårige amerikanske statsobligation ligger på 3,63 pct., hvilket skal ses i forhold til et niveau på 3,69 pct. klokken 23 tirsdag aften. 

Renten var allerede begyndt at søge nedad i aftentimerne onsdag dansk tid, men begyndte for alvor at dykke efter klokken 19, da Fed-medlemmerne kom på banen med kommentarer.

Renten på den ledende toårige amerikanske statsobligation ligger onsdag aften i 4,39 pct., mens den lå i 4,45 pct. tirsdag aften.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også