FinansWatch

Jesper Berg: Flere danskere risikerer fængselsstraf ved fodfejl med aktiehandler

Når kunder overfører aktier mellem forskellige depoter, risikerer de indimellem at kunne overtræde reglerne om markedsmisbrug.

Finanstilsynet opfordrer danskere til at sikre sig, at de ikke kommer til at stille købs- og salgsbud i en aktie på samme tid, når man overfører aktier mellem forskellige depoter. | Foto: Jens Henrik Daugaard/ERH

Et stigende antal danskere risikerer at få fængselsstraffe for at have handlet aktier med sig selv.

Det fortæller adm. direktør hos Finanstilsynet Jesper Berg til erhvervsmediet Finans.. Han oplyser, at bestyrelsen i tilsynet for tiden beslutter at anmelde 3-4 personer om måneden til politiet for at have handlet med sig selv.

”»Ofte handler det om ganske beskedne aktiehandler, hvor en privat investor over børsen har handlet aktier mellem to depoter for eksempelvis at spare omkostninger.”

”Vi håber at kunne stoppe denne trend ved at gå ud med problematikken. Vi opfodrer danskerne til at være mere bevidste omkring deres handel med aktier, siger Jesper Berg,” til Finans.

Det er typisk personer, som overfører aktier fra forskellige depoter og i den forbindelse stille både købs- og salgsbud i en aktie på samme tid. Det går under betegnelsen wash trades og er ulovligt ifølge regler om markedsmisbrug.

Der er ifølge Finans præcedens for, at handler med sig selv giver kortere fængselstraffe eller bøder. Det afgørende for udfaldet af en sag er ifølge Finanstilsynet, hvem der er beslutningstager for investeringen.

Hvis det er den samme, anses det for wash trades. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at den første handel er gennemført, før en kunde lægger en ny ordre ind.

Flere kvinder og bedre planlægning: Jesper Berg vil tage banker på ordet med ny indsats

Finanstilsynet vil undersøge bankers planer for generationsskift - vil have flere kvinder i toppen

Finanstilsynet-direktør: Kunderne kan blive finanssektorens næste problem

Finanstilsynet ser nedtur på boligmarkedet som en af flere store risici

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs