FinansWatch

Lagardes krisestyring bliver sat på prøve torsdag

Den Europæiske Centralbanks direktør er sat under pres af den stigende inflation.

Foto: Peter Nicholls/REUTERS / X03508

ECB-forkvinden Christine Lagarde kan være på vej i samme krisesituation som hendes forgænger, Mario Draghi, var for ti år siden.

Dengang svor Mario Draghi på at redde eurosamarbejdet ved at gøre ”whatever it takes” - nu vil Lagardes krisestyring blive lakmustestet torsdag.

Det skriver Børsen.

På trods af at der på nuværende tidspunkt ikke er tale om samme truende sammenbrud i eurozonen som tilbage i 2012, så er risikoen for en tilsvarende stor udfordring reel.

For hvad gør man, når inflationen er løbet løbsk og er mere end fire gange så høj som målet om en inflation på 2 pct. på mellemlang sigt, samtidig med at den økonomiske vækst er på vej ned i gear?

Recessionstruslen er reel, og derfor er Lagardes præsentation på det kommende pressemøde torsdag en syretest på, om hun har samme krisestyringskvaliteter som Mario Draghi, skriver Børsen.

Til mødet ventes Lagarde at præsentere blandt andet, hvad markedet kan forvente af yderligere rentehop.

”Mange mener, de er efter rentekurven, så de følgende forhøjelser kan blive større end på de 50 basispoint, vi i øjeblikket venter for september og oktober,” skriver Christian Schultz, der er cheføkonom i Citigroup, til avisen.

Ifølge Børsen halter ECB allerede markant efter amerikanske Federal Reserve, britiske Bank of England og en række andre af verdens centralbanker med renteforhøjelser, hvorfor det er sandsynligt, at torsdagens rentebeslutning bliver et større hop.

Recessionsfrygt sender euro i laveste niveau mod dollar i 20 år

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs