FinansWatch

Folketinget vedtager Arne-skat på finansvirksomheder

Et flertal i Folketinget har vendt tommelfingeren opad til lovforslaget, som øger selskabsskatten for finansielle virksomheder.

Bryggeriarbejderen Arne Juhl blev ansigtet på Socialdemokratiets forslag om en ret til tidlig pension – deraf navnet Arne-pensionen. Han ses her med statsminister og formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen ved partiets kongres i Aalborg i 2019. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Et lovforslag, som hæver selskabsskatten for finansielle virksomheder, er torsdag blevet vedtaget af et flertal i Folketinget. 54 stemte for, mens 42 stemte imod.

Forslaget skal være med til at finansiere retten til tidlig pension – den såkaldte Arne-pension. Med forslaget vil den nuværende selskabsskattesats på 22 pct. blive hævet for finansielle selskaber. Den bliver næste år på 25,2 pct. og i 2024 på 26 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs