FinansWatch

Amerikansk centralbankchef får lov at blive fire år mere på posten

Senatet i USA har godkendt anden embedsperiode for Jerome Powell, der er formand for den amerikanske centralbank.

Jerome Powell afløste for fire år siden den nuværende finansminister Janet Yellen som formand for Federal Reserve. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Senatet i USA har torsdag godkendt udnævnelsen af Jerome Powell til sin anden embedsperiode som formand for USA’s centralbank, Federal Reserve, Fed.

Det skriver Bloomberg News.

Centralbankens bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden, udpeges for en fireårige periode ad gangen, og hver gang skal Senatet godkende den amerikanske præsidents kandidat.

Jerome Powell, som i sin tid i 2018 blev udpeget af daværende præsident Donald Trump, blev i november sidste år nomineret til endnu en periode af Trumps afløser, Joe Biden.

Formanden for Fed fik sin anden embedsperiode godkendt med stemmerne 80 mod 19 i Senatet torsdag.

”Få institutioner er vigtigere i forhold til at hjælpe vores økonomi i den rette retning og til at bekæmpe inflationen. Formand Powell har været i spidsen som Fed-formand gennem nogle af de mest udfordrende perioder i moderne amerikansk historie, ” sagde Chuck Schumer, den demokratiske leder i Senatet.

Jerome Powell, som er 69 år, afløste i sin tid Janet Yellen, der er finansminister i præsident Bidens nuværende regering.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs