FinansWatch

Tysk centralbankchef: Stigende rente så tidligt som i tredje kvartal

ECB kan hæve renten i tredje kvartal, vurderer tysk centralbankchef og medlem af ECB.

Medlem af ECB og chef for den tyske centralbank, Bundesbank, spår renteløft allerede i tredje kvartal. | Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS / X00960

De europæiske centralbankchefer står onsdag i kø for at sige, at renten kan blive sat op tidligere end hidtil forventet.

Og nu blander Joachim Nagel, chefen for den tyske centralbank Bundesbank og medlem af Den Europæiske Centralbank, sig i koret. Han siger ifølge Bloomberg News, at ECB kan hæve renten så tidligt som i tredje kvartal, hvis banken beslutter sig for at stoppe med obligationsopkøb i juni.

”Det ser ud til, at vi vil være i stand til at afslutte nettoopkøb - måske allerede i slutningen af andet kvartal,” siger Joachim Nagel i forbindelse med et møde i Washington onsdag.

Og den første rentestigning kan ske ”i begyndelsen af tredje kvartal, hvis vi holder os til den ,rækkefølge som vi blev enige om (i centralbanken).””

Han tilføjer, at et sådant scenarie ville være i overensstemmelse med forventninger fra investorer, som satser på, at ECB’s indlånsrente, der lige nu ligger i rekordlave minus 0,5 pct., vil stige til 0 pct. i år for at begrænse de rekordhøje inflationsrater.

Og antallet af renteforhøjelser i andet halvår vil afhænge af de økonomiske data, siger Joachim Nagel.

Den Europæiske Centralbank har sit næste rentemøde i starten af maj.

ECB’s Kazaks ser mulighed for renteforhøjelse til juli

Fed-chef vil ikke udelukke renteløft på 75 basispoint

Den Europæiske Centralbank fastholder rekordlav rente

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs