FinansWatch

Regeringen vil have banker til at sløjfe gebyrer på lån til udskiftning af olie- og gasfyr

400.000 danske hjem anslås at blive opvarmet af et gasfyr, og det tal skal være lavere, hvis det står til regeringen. I et nyt udspil foreslår regeringen, at den finansielle sektor bidrager ved at slå en streg over gebyret på lån, når kunder vil smide fyret ud.

Fem ministre – fra venstre miljøminister Lea Wermelin, finansminister Nicolai Wammen, statsminister Mette Frederiksen, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og skatteminister Jeppe Bruus – har tirsdag præsenteret forslaget "Danmark kan mere II"; som bl.a. har som ambition at gøre Danmark uafhængig af russisk gas og at skabe et mere grønt og sikkert Danmark. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis det står til regeringen, skal landets pengeinstitutter lade være med at opkræve gebyrer, når de låner penge ud til kunder, som vil sende olie- eller gasfyret på pension. Sådan lyder det i udspillet ”Danmark kan mere II”, som er blevet præsenteret tirsdag.

Regeringen foreslår, at det skal gøres billigere at låne penge til at skifte olie- eller gasfyret ud med en mere grøn energikilde. Statskassen vil bidrage med en fjernelse af tinglysningsafgiften på lån, som bliver optaget til formålet. Og så ønsker regeringen altså også, at landets banker og realkreditinstitutter hjælper til.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs